Intr-o perioada in care nu este usor sa-ti gasesti un loc de munca, sa te angajezi la stat poate fi o varianta, chiar daca salariile platite de la buget, si mai ales in sanatate, sunt dintre cele mai mici.

Dar daca ai studii medicale si nu poti pleca in strainatate, ai posibilitatea sa te angajezi pe unul din locurile scoase la concurs de spitalele de stat din toata tara.

Spitalul Clinic Filantropia, de exemplu, a publicat pe site-ul de recrutare jobsinro.ro, mai multe anunturi pentru ocuparea unor posturi de asistent medical generalist sau principal pentru sectia de ginecologie, pe perioada nedeterminata.

Pentru posturile scoase la concurs, ultimele studii absolvite trebuie sa fie cele liceale sau cele superioare de specialitate, iar vechimea este cuprinsa intre cateva luni si cinci ani.

Salariile nu sunt specificate in anunturi, dar se incadreaza, probabil, in cele stabilite in grila din legea unitara de salarizare, pentru specializarile si vechimea cerute.

Data limita de depunere a dosarelor este 25 octombrie, iar concursul se va defasura pe 28 octombrie. Dosarul de inscriere trebuie sa contina o cerere de inscriere la concurs, CV, cazier judiciar, copie dupa carnetul de munca, adeverinta medicala privind starea sanatatii, copie dupa un act studii, copie dupa  buletin si scrisori de recomandare. Asistentii medicali trebuie sa mai prezinte si o copie dupa certificatul de membru al Ordinului Asistentilor Medicali, precum si o copie dupa certificatul de malpraxis.

Mai multe detalii despre ofertele de angajare gasesti pe www.jobsinro.ro

Cazul Spitalului Filantropia nu este singular. Odata cu decizia Guvernului, din septembrie, de a debloca un numar de posturi din sanatate, mai multe spitale au inceput sa faca angajari, desi numarul de personal aprobat este inferior celui necesar.

Ministerul Sanatatii a scos la concurs 2.322 de posturi in toata tara, din care 218 pentru serviciile de ambulanta.

Astfel, pana in luna noiembrie, in spitalele de stat vor fi angajati peste 1.000 de asistenti medicali, 963 de medici, 217 infirmieri, ingrijitori si soferi de ambulanta si 67 de farmacisti.

Acolo unde spitalele au fost transferate la autoritatile locale, acestea au libertatea, in limitele bugetului aprobat, sa angajeze personalul medical de care este nevoie.