"Am decis sa extindem centrul de dezvoltare din Iasi, deschis acum cinci ani, in primul rand datorita nivelului avansat de pregatire pe care il au informaticienii din aceasta zona. In centrul de dezvoltare de aici incercam sa rezolvam probleme complexe de scalabilitate, cu care putine companii din lume se confrunta, avand in vedere dimensiunea si specificul Amazon", a declarat agentiei Mediafax directorului centrului de dezvoltare din Iasi al Amazon, Lucian Vornicu.

Conform datelor publicate de Registrul Comertului, Amazon Development Center avea 29 de angajati in 2009, cu patru mai mult decat in anul anterior.

Amazon a inchiriat 1.400 metri patrati de spatii de birouri clasa A in complexul Palas din Iasi, de aproape trei ori mai mult fata de suprafata ocupata anterior.

Directorului centrului de dezvoltare din Iasi al retailerului online a precizat ca la Iasi se dezvolta aplicatii numai pentru companie.

"Echipele din Iasi nu sunt agrenate intr-un stil de dezvoltare de tip outsourcing, ci sunt implicate in «full-cycle development», angajatii fiind incurajati sa participe la realizarea de software in toate fazele sale - conceperea de specificatii, arhitectura, dezvoltare, terminand cu testarea, lansarea si imbunatatirea tehnologiilor deja lansate", a spus Vornicu.

Conform oficialului companiei, Amazon nu are in plan, deocamdata, sa dechida un magazin online in Romania.

"La acest moment, nu exista planuri imediate pentru a deschide o prezenta retail in Romania. Dar Romania este una dintre tarile din care, incepand cu acest an, se pot comanda foarte multe produse de pe site-urile europene ale Amazon. Costurile de transport au fost reduse, iar selectia a fost mult extinsa astfel incat tot mai multi clienti din Romania sa poata cumpara cu usurinta de pe Amazon.co.uk, Amazon.de sau Amazon.fr. Amazon este, insa, in continua expansiune si sper ca si noi sa ne putem bucura, intr-un viitor nu prea indepartat, de serviciile de retail chiar in Romania", a mai spus Vornicu.

Centrul de dezvoltare software al Amazon in Romania a fost deschis in urma cu cinci ani in Iasi.