Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administratiei si Internelor, Marian Gruia, a spus ca Jandarmeria i-a amendat pe cei zece reprezentanti ai protestatarilor de la Palatul Cotroceni care au intrat sa discute cu Gabriel Piscociu, consilier de stat pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila.

Gruia a precizat ca printre acestia se aflau patru lideri de sindicat politisti, ceilalti fiind reprezentanti ai diferitelor sindicate afiliate la Confederatia Cartel Alfa.

Vinerea trecuta, aproximativ 6.000 de sindicalisti afiliati la Cartel Alfa, majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat intr-un mars ilegal de la Guvern spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete si lumanari si au strigat "Iesi afara javra ordinara!".

In urma protestului ilegal, atat presedintele, cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei. Scandalul a culminat cu demisia din functie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul de la MAI a fost preluat, luni, de liderul senatorilor PDL Traian Igas.