Andrei Gheorghe, om cu state vechi in televiziune si in radio, a dat luni un scurt interviu pentru incont.ro in care a spus ca miercuri va avea o discutie lamuritoare cu ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, pe tema "plecarii" sale din institutia de stat.

"Nu am ce sa comentez pentru ca nu sunt in tara. Ma intorc in tara miercuri seara si voi avea o discutie cu Sebastian Vladescu", a punctat Gheorghe. Intrebat daca a mai discutat cu ministrul Finantelor Publice in ultimele zile, el a raspuns negativ.

“Nu am mai discutat. Nu vorbesc la telefon. Nu m-am angajat la telefon si nici nu plec prin telefon. O sa am o discutie cu omul in fata”, a explicat fostul consilier pe probleme de comunicare al ministrului Finantelor.

Intrebat daca are impresia ca demiterea sa are legatura cu noul site violet al Ministerului de Finante, Gheorghe a fost evaziv. ”Nu am ce sa comentez. Lasati-ma sa ma intorc in tara, sa am o discutie si vorbim apoi”, a raspuns acesta.

Ziaristul Andrei Gheorghe nu mai este de vineri consilierul ministrului de Finante, Sebastian Vladescu. Oficialii biroului de presa, din cadrul ministerului, au comunicat ca institutia a intrerupt relatiile contractuale cu Gheorghe.

Acesta fusese numit in functia de consilier in urma cu mai putin de o luna si se ocupa de strategia de comunicare a ministerului.

Totul s-a intamplat chiar in ziua in care site-ul ministerului www.mfinante.ro si-a schimbat culoarea: din banalul albastru al institutiilor publice in atotputernicul violet, care, se pare, ca ar face agenda in politica romaneasca.

Andrei Gheorghe declarase ca are doua explicatii pentru culoarea aleasa: una "in gluma", care tine de "repetarea inversa a numelui lui Sebastian Vladescu" si a doua "serioasa", care tine de "dinamica cromatica a site-ului".

„Este vorba de o seductie voita, prin amplificarea tertiarului imaginar, care, inevitabil si mefistofelic, va duce la repetarea inversa a numelui lui Sebastian Vladescu, pentru subjugarea totală si fiscala a iobagului roman”, a fost  declaratia oficiala a lui Gheorghe pentru Gandul.

Mai mult, el a afirmat pentru Stirile Pro TV ca a ales aceasta culoare chiar dinainte de isteria declansata de flacara violet si a spus ca orice asociere a site-ului cu flacara violet denota o mediocritate a gandirii.

Pana acum, activitatea omului de televiziune in functia de coordonator al departamentului de presa al Ministerului Finantelor a fost o necunoscuta, aceasta fiind prima masura vizibila, luata de omul de televiziune si radio.

Presa a speculat in ultimele zile ca demiterea sa are legatura cu accidentul recent, in care a fost implicat, dar si cu noul site violet si declaratiile ironice facute pe tema asta.

Vezi aici cum arata noua pagina de internet a Ministerului de Finante Publice!