Un salariu mediu pentru un practician care se ocupa de dezvoltarea de software in cadrul Facebook este peste 5.000 de dolari pe Luna, potrivit Business Insider.

Daca nu luam in calcul impozitele pe care practicantii le platesc catre statul american, onorariul acestora ajung la 60.000 de dolari pe an, destul de multi bani pentru cineva cu putina experienta in programare.

Ba mai mult, exista interni si mai norocosi. Conform unor surse citate de Business Insider, unii studenti sau masteranzi ajunsi in practica la reteaua de socializare castiga si 6.800 de dolari pe luna, bani la care se adauga o bursa pentru cheltuielile personale, in valoare de 1.000 de dolari.

Media salariala pentru un inginer care se ocupa cu programarea la Facebook este de 6.229 de dolari, scrie si GlassDoor.com.

Facebook vrea sa atraga aproximativ 5 miliarde de dolari prin listarea la bursa, pregatind cea mai mare oferta publica initiala efectuata vreodata in industria IT, care i-ar putea asigura o capitalizare de pana la 100 miliarde de dolari.

Analistii considera ca investitorii se vor bate pe actiunile Facebook in cadrul ofertei publice initiale, insa semnalele negative privind incetinirea cresterii i-ar putea determina pe unii sa nu devina actionari pe termen lung.

Facebook, fondata in 2004 de Mark Zuckerberg, a depasit in primul trimestru pentru prima data pragul de 900 milioane de utilizatori activi lunar. Compania a angajat 1.100 de persoane in ultimele 12 luni, numarul total de angajati ajungand la 3.539, potrivit raportarilor inaintate luni seara Comisiei pentru valori mobiliare din SUA.

Cheltuielile s-au dublat in ultimele 12 luni, in timp ce veniturile au urcat cu numai 45%, a precizat compania. Profitul net a scazut astfel cu 12% in primul trimestru, la 205 milioane de dolari, de la 233 milioane de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut. Veniturile au totalizat 1,06 miliarde de dolari, in scadere cu 6% fata de trimestrul al patrulea.

Pe langa incetinirea cresterii, Facebook are si probleme legate de drepturile de proprietate intelectuala si brevete. Yahoo a dat in judecata Facebook pentru incalcarea unor brevete, in timp ce reteaua de socializare incearca sa-si consolideze portofoliul de drepturi de proprietate intelectuala pentru a evita viitoare infruntari in instanta.

Facebook a anuntat luni ca va plati 550 milioane de dolari catre Microsoft, pentru un portofoliu de cateva sute de brevete.

Citeste si:

Facebook inregistreaza inca o premiera, negativa de data aceasta