Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune, a declarat ca, in sedinta de marti, Consiliul de Administratie a adoptat, cu 10 voturi din 13, Programul de redresare economica a televiziunii publice.

"Documentul va fi inaintat catre Ministerul de Finante, pentru ca Ministerul de Finante sa produca un memorandum care va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei Guvernului de sambata (1 septembrie, n.r.), memorandum al carui continut reprezinta esalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe sapte ani. Aceasta este o conditie esentiala pentru implementarea planului de restructurare din TVR, care cuprinde, printre altele, modificari de organigrama, de grila, restrangerea drastica a activitatii Televiziunii Romane, fara sa impieteze insa asupra calitatii programelor. Iar o masura obligatorie care trebuie luata este reducerea personalului din TVR la 2.340 de angajati, potrivit noii organigrame", a declarat Claudiu Saftoiu, citat de Mediafax.

El a precizat ca acest lucru inseamna "declansarea procesului de concediere colectiva", potrivit Contractului Colectiv de Munca aprobat la nivelul Societatii Romane de Televiziune.

Totodata, Saftoiu a spus ca, in urma procesului de restructurare, urmeaza sa fie concediati aproximativ 980 de angajati ai TVR.