Sindicalistii producatorului de tevi de otel ArcelorMittal Tubular Products Roman au sustinut ca noua situatie este discriminatorie intrucat salariatii care au un contract de munca incheiat cu ArcelorMittal sunt mai prost platiti decat cei care lucreaza prin intermediul firmelor terte, scrie Mediafax.

Potrivit sindicalistilor, oamenii au si nemultumiri legate de nerespectarea contractului colectiv de munca de la nivelul unitatii.

La sfarsitul saptamanii trecute, sindicalistii de la Roman au trimis board-ului european de conducere de la Luxemburg o petitie in care acuza lipsa dialogului social, nerespectarea legislatiei nationale si europene si abuzuri care ar fi fost facute de persoane din conducerea ArcelorMittal, prin implicarea firmelor personale.

Ei acuza in special faptul ca, in timp ce unitatea de productie ArcelorMittal Tubular Products Roman merge pe pierderi, "firmele capusa" fac profit.

In 2009, cateva sute de angajati de la ArcelorMittal Tubular Products Roman au fost trimisi in somaj, in baza unor liste de plecari voluntare.