Suma de 13 milioane de lei reprezinta cam 10% din totalul platilor. Cu siguranta sunt mult mai multi care beneficiaza ilegal de ajutoare, dar autoritatile se plang de lipsa de personal, iar tabloul asistatilor cu averi este zugravit cel mai bine la Filiasi, Dolj.

Filiasul a devenit cunoscut anul trecut, cand zeci de familii au ajuns cu dosar penal la politie pentru ca incasau ilegal sume din venitul minim garantat.

Au primit sute de mii de euro pentru ca autoritatile locale nu i-au controlat. "Nici n-ar avea cum", spune viceprimarul, care afirma ca doar trei angajati se ocupa de 18.000 de asistati social.

Una dintre persoanele care s-au bucurat de ajutor social afima acum ca n-a trait niciodata din banii aceia, dar daca tot i se dadeau ... de ce sa nu-i ia? Ea sustine ca banii de la stat ii folosea pentru cheltuielile de buzunar...

Pentru astfel de cazuri guvernantii au inasprit legislatia. Nu mai poti primi indeminzatie daca ai masina, teren de 500 de metri patrati sau pleci in strainatate. La munca nu s-a gandit niciunul. Au lucrat pana la revolutie, dupa care au plecat toti in Franta.