"Eu cred ca va fi o crestere economica si rata somajului va incepe sa se reduca si sa creasca ocuparea. Cred ca acest lucru va incepe sa se intample chiar din luna mai", a declarat Bian, citat de Mediafax.

Presedintele ANOFM a precizat ca estimarile se bazeaza pe numarul de locuri de munca comunicate de catre companii. El a spus ca, de exemplu,  numai in Bistrita-Nasaud, in luna martie, au fost inregistrate 400 de angajari, iar in luna aprilie 800.

Estimarile autoritatilor de la Bucuresti par optimiste, in conditiile in care la bursa de slujbe de vineri au participat peste 58.000 de persoane in cautarea unui loc de munca si doar 2.000 au fost angajati pe loc.

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, declara la sfarsitul lunii ianuarie, intr-un interviu pentru Pro TV, ca Romania ar putea ajunge la un milion de somari in acest an.

In acelasi timp, potrivit unei monitorizari Eurofound, Romania ocupa locul al doilea intre tarile europene la numarul de joburi desfiintate in primele trei luni ale anului, peste 14.000, tara noastra urmand Marea Britanie. In acelasi timp, intentia companiilor de a face angajari in perioada urmatoare plaseaza Romania pe locul al treilea in UE la capitolul locuri de munca nou infiintate.

La sfarsitul lunii martie, rata somajului in Romania ajunsese la 8,36%, iar numarul de someri depasise 765.000 de persoane. Romania se afla astfel sub media europeana, de 9,5%, la acest capitol.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro