Pericol de impiedicare in timpul mersului, cadere pe strada sau de la inaltime. Precautii: "Purtati incaltaminte adecvata, atentie la terenul pe care va deplasati".

Nu e un banc cu politisti. Cam asa suna doua directive interne ale politiei din Cehia, care ii sfatuieste pe agenti cum sa se comporte in misiune si in timpul perioadelor de relaxare.

Iata si alta povata, din acelasi ghid. Pericol de intepare, insecte si capuse. Precautii: "Nu starniti albinele sau viespile, folositi creme de protectie".

Atentie si la... atacul serpilor. "Un sarpe nu ataca fara sa fie provocat. Lasati-l sa plece. Nu cercetati cu mana gropi, crapaturi in stanca sau scorburile copacilor".

Evident, mai toti "beneficiarii" acestor invataturi s-au infuriat ca sunt tratati ca niste copii de gradinita.

Ministrul de interne s-a aratat surprins si vrea sa afle cine e vinovat ca s-au cheltuit niste bani, din bugetul si asa dramuit, pentru niste ghiduri stupide.

"E amuzanta, dar cam insulta inteligenta politistilor. Ar trebui sa avem mai multa incredere in inteligenta lor", a declarat Radek John, ministrul de interne din Cehia.

Jurnalistii cehi au descoperit ca nu e prima oara cand sefii politistilor le transmit angajatilor "povete". De pilda: "Cu fata la masina, dezmortim corpul, rasucim bratele, un picior peste celalalt..." Acesta este un ghid intern mai vechi, menit sa ajute la prevenirea bolilor profesionale.