"Nu va ascund ca, atunci cand l-am auzit spunand pentru prima data (pe ministrul Apararii Gabriel Oprea n.r.) ca nu trebuie sa existe prin recalcularea pensiilor militarilor care au stagiu intreg in armata ... nu trebuie sa existe pensii mai mici de trei mii de lei am privit cu oarecare scepticism afirmatia" - a declarat presedintele Traian Basescu.

Seful statului a precizat insa ca, luni seara, a avut o intalnire cu ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si premierul Emil Boc, cu care a discutat despre acest subiect.

In urma discutiilor si a calculelor prezentate de cei doi, Traian Basescu sustine ca a primit asigurarea ca aceasta masura este aplicabila, de la 1 ianuarie 2011.

Generalul-maior Stefan Danila a fost astazi investit in functia de sef al Statului Major General, in cadrul unei ceremonii militare care a avut loc la sediul Ministerului Apararii Nationale.

El l-a inlocuit in functie pe amiralul Gheorghe Marin.

Generalul-maior Stefan Danila, unul dintre cei mai tineri generali din armata romana, are 45 de ani, este casatorit si are o fiica.

El s-a nascut la 14 mai 1965 si a absolvit Liceul Militar "Stefan cel Mare" din Campulung Moldovenesc, dupa care a urmat cursurile scolii Militare de Ofiteri de Aviatie "Aurel Vlaicu" si a devenit pilot militar.