Astfel, in functiile de consilieri prezidentiali au revenit, prin decretele semnate marti de Traian Basescu, cei din vechea echipa a sefului statului: Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Virgil Paunescu, Bogdan Manoiu, Laurentiu Sebastian Lazaroiu, Daniel Petru Funeriu, Bogdan Alexandru Dragoi si Iulian Fota, informeaza Mediafax.

In noua echipa de consilieri prezidentiali nu se regasesc insa Stefan Deaconu, fostul consilier pentru probleme juridice, care a fost eliberat din functie de presedintele Basescu pe 5 iulie, precum si Bujor-Bogdan Teodoriu, care a coordonat departamentul de politici economice si sociale de la Cotroceni si care a fost numit pe 10 august membru al Consiliului Concurentei.

De asemenea, Bogdan Oprea revine pe functia de consilier de stat la Departamentul Comunicare Publica si purtator de cuvant al presedintelui.

Printre consilierii de stat pentru care Basescu a semnat marti decizii de numire in functii se numara, potrivit comunicatului mentionat, si Dorel Constantin Onaca.

Ceilalti consilieri de stat numiti marti sunt Delia Dinu la Compartimentul Protocol, Dinu Claudiu Constantin la Departamentul Constitutional Legislativ, Gabriel Cristian Piscociu la Compartimentul Probleme Cetatenesti, Daniel Andrei Moldoveanu la Departamentul Securitate Nationala, Eugen Tomac la Cancelaria Presedintelui, Cristian Gabriel Hrituc la Departamentul relatii cu Autoritatiile Publice si Societatea Civila si Raluca Boboc, la Departamentul Analiza Politica, mai mentioneaza comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Anterior, surse oficiale declarau pentru Mediafax ca fostul senator PDL de Constanta Dorel Onaca ar urma sa ocupe o functie de consilier de stat la Palatul Cotroceni, in echipa presedintelui Traian Basescu.

Sursele precizau ca vor reveni la Palatul Cotroceni ceilalti consilieri prezidentiali din vechea echipa a lui Basescu de dinainte de suspendare: Cristian Diaconescu la Cancelaria presedintelui, Bogdan Dragoi pentru mediul de afaceri, Sebastian Lazaroiu pentru planificare analiza politica, Iulian Chifu pentru afaceri strategice si securitate, Iulian Fota pentru securitate nationala, Bogdan Manoiu la afaceri europene, precum si Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui, pe functia de consilier de stat la departamentul de comunicare publica.