"Trebuie sa recunoastem ca medicii sunt foarte prost platiti, profesorii sunt foarte prost platiti, functionarii sunt foarte prost platiti, militarii. Pe cine vreti sa mai trecem pe lista? Presedintele e foarte prost platit, da? Daca plecam pe acest criteriu, ce salariu avem, si asta ne justifica proasta activitate, va pot spune ca este un criteriu care nu poate fi acceptat", a spus Basescu, citat de Mediafax.

El a facut aceasta declaratie referindu-se la motivatia financiara a angajatilor din sectorul public care se ocupa de absorbtia fondurilor europene.

"Noi avem salariile pe cat produce tara, nu pe cat am avea nevoie. Si eu as vrea sa am un salariu mai mare de 1.100 de euro pe luna, mai ales ca nu am voie niciodata sa am un costum ros in coate, trebuie sa am tot timpul o camasa alba, o cravata, niste pantofi nescalciati. Pentru asta as vrea sa am un salariu mai mare. Sunt convins ca si medicul ar vrea sa aiba un salariu mai mare, si dumneavoastra ati vrea sa aveti un salariu mai mare, dar asta produce Romania", a subliniat Basescu.

El a mai spus ca nu au existat cazuri de bugetari care lucreaza in sectorul public, care se ocupa de absorbtia fondurilor europene, care sa fie nemultumiti si care sa plece din sistem.