Aparatul companiei regionale Wideroe, proprietatea grupului SAS, trebuia sa aterizeze la Mosjoen, un oras mic din nordul Norvegiei, dar s-a intors la Trondheim, situat la o distanta de aproximativ 300 de kilometri mai la sud, potrivit publicatiei locale Rana Blad.

"Imediat dupa, insusi comandantul de bord a spus prin difuzoare ca este complet incredibil dar a decis sa se intoarca", a marturisit un pasager, Steinar Henriksen.

Compania, care a oferit adapost sau alte mijloace de transport pasagerilor intorsi la punctul de plecare, a explicat aceasta schimbare de decizie de ultim minut prin faptul ca regulamentul este foarte sever in Norvegia.

"Din nefericire, avionul a decolat cu un echipaj al carui program de munca se apropia de sfarsit. Avem orare de munca strict impuse de catre autoritati si pe care nu putem sa le depasim", a declarat un purtator de cuvant al companiei Wideroe, Richard Kongsteien, pentru publicatie.

"Daca avionul ateriza, ar fi trebuit sa ramana blocat la Mosjoen pentru ca nu avea echipaj de rezerva acolo si programul aparatului din acea seara ar fi fost anulat", a spus el, precizand ca asta ar fi afectat mai mult de 200 de pasageri, in loc de 40.