In urma consultarilor care au avut loc cu reprezentantii sindicatelor in ultimele trei luni, nu s-au identificat solutii pentru evitarea concedierilor colective, asa ca din cei 1900 de angajati, 500 din Cluj si 200 din Bihor vor pleca acasa.

Romanii afectati de decizia de concediere colectiva vor beneficia de o plata compensatorie echivalenta cu doua salarii de baza lunare.

Reprezentantii Bechtel au precizat ca volumul de lucrari este insuficient pentru a pastra toti angajatii, astfel incat decizia de concediere colectiva este irevocabila.

In cazul in care se va reveni la ritmul de lucru de anul trecut, Bechtel si-a exprimat intentia de-a reangaja intregul personal, deja instruit si familiarizat cu proiectul autostrazii.

Pe de alta parte, sindicatul “Transilvania”, din cadrul Bechtel a inceput strangerea de semnaturi din partea angajatilor disponibilizati, pentru a da in judecata compania, pe motiv ca nu a respectat toti pasii legali pentru concedierea colectiva.

In cazul in care justitia nu decide anularea concedierii colective, angajatii disponibilizati ameninta cu proteste.

Cei 700 de angajati ai Bechtel au fost chemati astazi pentru a primi preavizul de 20 de zile, dupa care vor ramane pe drumuri.

Atat AJOFM Cluj, cat si Inspectoratul Teritorial de Munca sustin ca Bechtel trebuie sa reia procedura de concediere colectiva, pentru ca nu a respectat legislatia in domeniu.