"Am avut o intalnire tehnica si ne-am pus la curent cu ultimele detalii. Mai asteptam sa incepem discutiile pentru protocolul cu lucrarile pe 2010 si speram ca in aceasta saptamana sa inceapa discutiile cu reprezentantii CNANDR. (…) Procedura de disponibilizare colectiva continua, dar se poate opri in orice moment. Procesul este unul reversibil, iar deciziile individuale se vor lua in perioada 6-30 aprilie", a precizat purtatorul de cuvant al Bechtel.

Sindicatul din cadrul Bechtel a anunta ieri ca va da in judecata compania angajatoare, daca va continua procedura de concediere colectiva a celor aproape 1.900 de muncitori, care lucreaza la Autostrada Transilvania. Pe langa sindicate, atat Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, dar si Inspectoratul Teritorial de Munca sustin ca nu s-a respectat legea in caz de concediere colectiva si ca aceasta trebuie reluata.

Noi avem mandat de la membrii de sindicat sa nu fie concediat niciun om. Propunerea noastra este sa se pastreze 1.000 de angajati, care vor face cei 10 kilometri de autostrada bugetati pentru anul acesta, iar restul sa ii rotim in somaj tehnic pana la sfarsitul anului”, declara, ieri, pentru incont.ro, presedintele Cartel Alfa Cluj, Liviu Pop.

El a spus ca din cei 1.900 de muncitori, Bechtel vrea sa pastreze in jur de 300.