Sebastian Oprescu a spus ca s-au stabilit criterii clare pentru acordarea stimulentelor pentru angajati si ca cei care au muncit va trebui sa le primeasca, respectiv acordarea stimulentelor celor care le merita si care inregistreaza performanta la locul de munca.

"Conform eficientei la locul de munca, vor primi stimulente toti angajatii. Este un compex de factori care duce la eficienta, fiecare activitate la nivelul MFP e importanta, deci fiecare trebuie sa primeasca stimulente, daca acea directie face performanta", a precizat Oprescu.

Acesta a adaugat ca responsabilitatea ca cei cu salarii mici si care lucreaza eficient sa primeasca stimulente va reveni liderilor de sindicat. "Avem incredere in liderii sindicali teritoriali ca nu vor pactiza cu conducerea la nivel unitatilor", a adaugat liderul sindical.

Pe de alta parte, cealalta structura sindicala, Alianta Sed Lex, reprezentata de liderul Vasile Marica, s-a retras de la negocieri. Marica a explicat, dupa discutiile de aseara, ca ministrul Finantelor nu isi recunoaste promisiunile facute angajatilor si ca nu mai vrea sa semneze pentru deblocarea stimulentelor.

"Este un ministru incoerent si incompetent. De sase ore ne certam cine sa primeasca stimulente si cine nu", a spus Vasile Marica, aseara, la iesirea din sediul Ministerului Finantelor.

Comisia formata din reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai sindicatelor s-a reunit, si ieri si astazi, pentru a stabili indicatorii de performanta dupa care vor fi identificati angajatii care au contribuit la cresterea veniturilor bugetare si care vor primi stimulente.

Ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu declara, ieri, intr-un interviu pentru Gandul, ca ministerul are disponibila suma de 300 de milioane de lei pentru "stimulente si investitii", care este suficienta. Cu toate acestea, ministrul nu a putut preciza cand vor fi platite stimulentele restante pe august si septembrie.

Miercuri dimineata, angajatii din Ministerul Finantelor au declansat un protest spontan, cerandu-si stimulentele restante pe lunile august si septembrie.

Dupa ce cateva sute de salariati si-au petrecut noaptea in sediul institutiei, colegii din institutiile subordinate din tara au interrupt si ei lucrul a doua zi. Proteste similare s-au inregistrat joi si in institutiile din subordinea Ministerului Muncii, dar si la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.