Premierul a aratat ca procesul de disponibilizari va continua pana cand numarul de angajati va ajunge "in limite rezonabile", dar a sustinut ca "partea cea mai grea a trecut", deoarece reducerea in ultimele luni a numarului de personal cu 100.000 posturi este un element "aproape ideal".

"In 2011, politica de baza este aceea a disponiblizarilor naturale. Ce inseamna asta ? Pensionare, interventie prin acordul partilor sa inceteze amiabil contractul de munca, plecare in strainatate la studii, cu suspendarea contractului de munca, sau nu stiu ce alt element. Aceste disponiblizari naturale ne vor conduce la urmatoarea solutie legala: unul din sapte posturi se va ocupa. Deci, practic, se disponibilizeaza sapte posturi prin aceste mecanisme naturale - pensionari, incetarea muncii prin acordul partilor sau alte mecanisme legale - pleaca sapte, se angajeaza o singura persoana. Prin asta se va diminua in continuare personalul bugetar din Romania astfel incat sa ajunga la limite rezonabile", a spus Boc, citat de Mediafax.

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan anunta, ieri, ca pana la sfarsitul acestui an, vor mai fi disponibilizati 16.000 de bugetari, iar anul viitor vor fi concediati inca 30.000 de salariati, dublu fata de angajamentul asumat de Guvern pentru 2011 in scrisoarea convenita cu FMI in luna august.

In urma misiunii de evaluare a Fondului Monetar International din luna august, Guvernul a semnat o scrisoare de intentie prin care s-a angajat sa concedieze 74.000 bugetari pana la finele acestui an si sa renunte la minimum 15.000 angajati din sectorul public in 2011.