De la Mary Poppins incoace, meseria de guvernanta pentru copiii oamenilor bogati a suferit ceva modificari. ''Am o licenta in contabilitate. Si un masterat in IT'', spune Jennifer O'Sullivan, bona.

O bona cu o asemenea educatie pregateste copiii pentru cele mai scumpe scoli din lume, ii invata bunele maniere si cum sa se faca placuti celorlalti.

''E un chilipir. Si nu glumesc deloc. Aceste bone sunt, in multe sensuri, egalii parintilor'', spune Cliff Greenhouse, directorul unei agentii de plasare.

Cliff conduce o agentie care plaseaza anual 500 de bone. Doar 20 dintre ele primesc 120 de mii pe an. ''Daca ar lucra intr-o scoala, ar castiga 50-60.000 de dolari pe an. Ar lucra 35 de ore pe saptamana si ar avea trei luni de concediu platit'', spune Cliff Greenhouse.

Pentru un salariu dublu, dadaca devine practic membru al familiei. Isi petrece tot timpul cu cei mici si insoteste familia in vacante.

Printre cele mai bine platite sunt cele care stau cu mostenitorii celebritatilor. Anul trecut, Gwyneth Paltrow cauta o ingrijitoare care sa stie greaca veche, latina, franceza sau chiar japoneza. Totodata, ar fi trebuit sa le poata da copiilor actritei, Apple si Moses, lectii de navigatie si tenis. Pasiunea pentru filosofie, arta si sah era un plus, iar salariul ar fi ajuns la 94 de mii de dolari pe an.