Scott Thompson, fost presedinte al PayPal, companie din grupul eBay, va avea un salariu de baza de 1 un milion de dolari anual si un bonus de pana la 2 milioane de dolari, insa pachetul sau salarial anual ar putea ajunge pana la 27 milioane de dolari.

Directorul, care preia functia incepand de luni, trebuie sa reorganizeze grupul Yahoo!, care in ultima perioada nu a reusit sa concureze cu rivalii Google si Facebook. Thompson va supraveghea o analiza a operatiunilor Yahoo inceputa dupa concedierea precedentului director general, Carol Bartz.

"Pachetul salarial pare neobisnuit de mare. Dar Thompson vine de la o companie care are succes si este pus intr-o situatie riscanta", a declarat Mark Mahaney, analist la Citygroup.

Noul sef al Yahoo! va primi un pachet de actiuni la Yahoo in valoare de 11 milioane de dolari, o prima de instalare de 5 milioane de dolari, un bonus in bani de 1,5 milioane de dolari si actiuni conditionate de performantele grupului in valoare de 6,5 milioane de dolari.

Inaintea lui Thompson, la conducerea Yahoo s-a aflat, pana in septembrie, Carol Bartz. Directorul a fost concediat dupa mai putin de trei ani, dupa ce in 2009 a fost atrasa de Yahoo cu un pachet de compensatii totalizand 47,2 milioane de dolari. Suma includea mai ales optiuni pentru actiuni Yahoo si actiuni conditionate de performantele grupului.

Citeste si:

Ce afaceri a facut anul trecut compania care a lansat "iPad-ul romanesc"