De altfel, sunt tot mai putini cei care se pot manifesta ca niste privilegiati si sa declare sus si tare ca sunt pe deplin multumiti de serviciul lor, atat de ce trebuie sa faca, dar si de salariul sau beneficiile castigate.

Va prezentam mai jos o parte din joburile care pot ocupa liniste locuri de frunte intr-un top al celor mai ciudate meserii din istorie, dar si joburi actuale, poate la fel de "nefericite".

1. Batatorul de caini

Era un oficial al bisericii carea avea sarcina de a indeparta cainii dintr-o biserica sau din curtea bisericii, ca sa nu deranjeze slujba. Daca animalele latrau, omul insarcinat cu aceasta slujba, inarmat cu un bici si un cleste de mari dimensiuni, din lemn, trebuia sa "se ocupe" de ele.

2. Cel care face rost de cadavre

Cum medicii trebuiau sa invete corpul omenesc si nu puteau face asta mai bine decat pe cadavre, era foarte greu sa faca rost de acestea in conditiile in care era aproape o crima sa "abuzezi" in acest fel de corpul unui decedat. In Anglia veche, furtul de cadavre era doar o infractiune minora, industria celor care subtilizau morti pentru a-i vinde scolilor medicale din Europa a inflorit. Erau furate sicriele din mormintele proaspete.

3. Spalatorul de lana

In Roma antica, cel care spala lana pentru a indeparta grasimile, impuritatile si mizeria era de obicei un sclav. Acestia stateau pana la glezne in recipiente pline cu urina umana, care, continand amoniac, albea si curata lana.

4. Medicul de broaste

Opera in Anglia vestica. Medicina traditionala sustinea ca se poate vindeca o forma de tuberculoza si alte afectiuni, inclusiv cele cauzate de vrajitorie, prin plasarea unei broaste vii, sau a piciorului uneia, intr-un saculet de panza, la gatul bolnavului. Slujba necesita prinderea sau cresterea unui numar mare de broaste, dar si taierea lor.

5. Cautator in minele de argint

Minerii sapau direct cu tarnacoapele si scoteau minereul amestecat cu pamant in saci, iar copii lor erau pusi sa scormoneasca in mormanele de steril cu mainile goale pana gaseau fragmentele infime de argint.

Durata medie de viata pentru copiii pusi sa muncesca in mine era de doar 3 luni de zile de la inceperea acestei activitati.

Mortalitatea era amplificata de gazele otravitoare care sunt asociate locurilor unde se gasesc depozitele de minereu de argint.

6. Colectorul de excremente

In Roma Antica, din cauza canalizarii complicate, stercorariul batea de doua ori pe zi la usa cetatenilor, cu scopul de a colecta intr-o galeata mare, fecalele produse de acestia in ziua respectiva.

Stercorariul isi conducea linistit caruta ticsita cu butoaie doldora de excremente spre periferia Romei.

In ciuda indeletnicirii deloc onorabile acum, atunci, multi erau aceia care se inghesuiau pentru o slujba de stercorarius, oferindu-se deseori mite substantiale pentru ocuparea postului.

In Londra, in perioada victoriana, existau asa-zisii "tosher", cei care se indeletniceau cu curatarea canalelor. Erau familii intregi care coborau in canale, pentru a rascoli gunoaiele in care gaseau deseori lucruri folositoare sau de valoare.

7. Urinatores - scufundator cu vezica slaba

Urinatorii erau, la origine, scufundatori la adancime mare, in apele care scaldau orasul Ostia. Sarcina lor principala era aceea de a cauta materiale rare de constructii.

Datorita faptului ca scufundatul fara echipament modern provoaca o presiune imensa in zona abdomenului, acesti temerari muncitori urinau in mod excesiv, mult mai mult decat ceilalti oameni, de unde li s-a tras si numele.

Meseria era foarte riscanta, dar castigurile financiare se prezentau atat de mari incat multi dintre urinatores deveneau cetateni influenti ai Romei.

8. Ingrijitorul personal pentru atleti


In Grecia Antica, acesta trebuia sa unga cu ulei, sa stearga de transpiratie si murdarie, sa maseze si sa scarpine atletii dupa epuizantele lupte si sesiuni de ridicat greutati.
 
9. Organizator de... orgii

Ei bine, daca astazi avem organizatori de nunti, de evenimente, in vremuri aproape imemoriale, oamenii priveau orgia ca pe o sarbatoare indelung asteptata, a carei organizare trebuia sa fie ireprosabila.

Maestrul de ceremonii al destrabalarilor trebuia sa se ocupe cu livrarea mancarurilor, femeilor, muzicii si trupelor de saltimbanci si planificatorul trebuia sa depuna eforturi considerabile pentru gasirea si angajarea unor curtezane care, pe langa faptul ca era musai sa arate cat mai bine conform standardelor vremii, trebuiau, in plus, sa nu aiba nici urma de boli venerice.

Mancarea si bauturile trebuiau sa exprime luxul si opulenta, iar saltimbancii si circarii trebuiau sa fie in plina forma fizica, fara intinderi musculare sau accidentari mai vechi, care sa le puna in pericol reprezentatiile.

10. Clovn la inmormantari

Principala obligatie de serviciu a clovnului funerar era aceea de a se imbraca la inmormantari cu hainele decedatului, a-i mima gesturile, mersul si expresiile favorite si a se maimutari in jurul sicriului pentru a starni rasul rudelor indurate. Vechii romanii credeau ca astfel vor impaca spiritul mortului si va readuce mult dorita veselie in lumea celor vii.


11. Prastier

Antrenamentul unui prastier incepea inca din copilarie, cand trebuia sa-si asigure hrana zilnica cu ajutorul prastiei, altfel fiind condamnat sa moara de foame. Era o modalitate de antrenament si perfectionare foarte eficienta, prin care tanarul ajungea un tintas de temut sau murea.

12. Stergator de funduri regale

Datorie la locul de munca era aceea de "a curata anusul regal dupa defecare", iar in primii ani de domnie ai regelui Henric al VIII-lea, titlul a fost acordat piticului curtii, care facea parte din suita regala si isi petrecea timpul in Private Chamber.

Regii britanici au apelat deseori la pitici care sa-i stearga la fund, dintr-un ciudat motiv de Lejmajestate: in fata unui om de talie normala, regele ar fi trebuit sa se aplece pentru a fi sters.

13. Exorcist

Exorcistul trebuia sa convinga bantuitorii dintr-o persoana sa plece in lumea lor si sa o lase linistita.

14. Analist de flatulatii

Flatulatie este termenul stiintific pentru vanturi. Echipa gastroenterologului Michael Levitt din Minneapolis se ocupa cu inhalarea alaturi de acesta a vanturilor degajate de oameni care si-au dobandit mai mult de jumatate din greutate consumand fasole.

Rolul acestui “experiment” cu totul neplacut este acela de a-si da seama dupa un vant daca persoana respectiva are sau nu un stomac sanatos.

15. Colector de sperma de la animale

Trebuie sa utilizezi un dispozitiv electric pentru a-l introduce in anusul animalului, fie sa manevrezi un vagin artificial pentru a-i face placere animalului in cauza.

16. Curatator de schelete

Principala ta indatorire este aceea de a pregati scheletele si oasele viitoarelor exponate pentru ca atunci cand publicul viziteaza muzeul totul sa fie atent pregatit si ingrijit. Uneori va trebui sa fierbi oase, ceea ce iti dauna plamanilor si pielii, sau chiar sa le cureti intr-o baie de acid, ceea ce nu va fi, de asemenea, prea placut.

17. Taxidermist

Esti specializat in impaierea animalelor vertebrate!

18. Separator de pui

Sarcina principala este separarea puilor in functie de sex, pentru a fi dusi in ferme specializate.

19. Expert in deodorante

Rolul acestuia este de a mirosi subratul mai multor persoane pentru a decide daca deodorantul folosit este eficient sau nu.

20. Detectiv de orice

Este slujba unui barbat din Oklahoma care este platit sa gaseasca tot felul de obiecte neobisnuite pentru diversi oameni, cum ar fi: o pereche de muste imbracate ca mire si mireasa, o bata de baseball semnata de Jim Thorpe in 1933 samd. Numele firmei este Finders Keepers.

Care sunt meseriile cu denumiri ciudate din Romania

In noul Cod al Ocupatiilor din Romania, apareau in ultima varianta ca meserii nursa de psihiatrie adica un soi de asistenta medicala sau meseria de cap de masa.

Acesta este angajatul unui cazinou, omul care face jocurile.