Reprezentantii Confederatiei Nationale Sindicale Cartel Alfa au anuntat ca de marti si pana joi vor avea loc in toata tara mitinguri de protest, scrie Mediafax.

Astfel, marti, intre orele 15.00 si 18.00, sindicalistii Cartel Alfa vor protesta la Buzau, Constanta, Covasna, Dambovita, Iasi, Neamt, Olt, Satu Mare, Suceava si Valcea.

Protestele vor continua miercuri, tot intre orele 15.00 si 18.00, la Alba, Bistrita-Nasaud, Botosani, Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ialomita Salaj si Sibiu.

Joi, sindicalistii Cartel Alfa vor iesi in strada in Bucuresti si in judetele Arad, Arges, Bacau, Braila, Brasov, Calarasi, Cluj, Caras-Severin, Galati, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Maramures, Mures, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timis, Vaslui si Vrancea.

Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa cere modificarea de urgenta la Legii dialogului social, deblocarea posturilor din sectorul bugetar si crearea de locuri de munca.

Totodata, sindicalistii Cartel Alfa vor modificarea si aplicarea Legii salarizarii unice pentru bugetari si majorarea salariul minim in 2013 la cel putin 850 de lei, precum si abrogarea imediata a actelor normative care esaloneaza pana in 2016 plata drepturilor salariale castigate in instanta.

Cartel Alfa mai cere autoritatilor sa opreasca privatizarile companiilor strategice si sa asigure dupa privatizari pastrarea activitatii si a locurilor de munca.