In zilele de 8 si 9 aprilie are loc la Sala Palatului din Bucuresti, ca in fiecare an, editia de primavara a targului de joburi Angajatori de Top.

Ca sa-ti gasesti un job la acest targ nu este suficient sa participi in zilele in care se desfasoara. Pentru a fi cat mai bine pregatit la intalnirea cu angajatorii, trebuie sa urmezi din timp cativa pasi simpli.

• Pregateste-ti scrisoarea de intentie!

Pe langa informatiile din CV privind pregatirea ta academica si experienta relevanta pe care o detii, angajatorii sunt interesati de motivatia ta de a obtine un job si de domeniul de interes pentru dezvoltarea unei cariere. Toate acestea reprezinta cartea ta de vizita in fata angajatorilor, de aceea scrisoarea de intentie personalizata nu trebuie neglijata.

• Pregateste-ti cateva intrebari!

Dupa ce ai aflat toate informatiile disponibile pe HiPo.ro despre companiile si job-urile care te intereseaza, pregateste-ti cateva intrebari pe care le poti pune direct persoanelor responsabile de recrutare din partea companiilor prezente la eveniment. Evita intrebarile despre salariu – acest aspect poate fi discutat numai in cadrul unui interviu mai detaliat.

• Verifica in mod constant pagina dedicata evenimentului, pentru a afla in timp util noutati despre companiile participante, job-urile disponibile, oferta de programe de trainee si internship, cum te poti inscrie la Case Study Challenge si Career Race.
 
Pe langa oferte de locuri de munca, evenimentul mai pune la dispozitia celor interesati si programe de trainee si de internship. Astfel, daca esti interesat sa iti incepi cariera printr-un astfel de program, fii sigur ca esti pregatit din timp pentru procesul de recrutare la un trainee sau un internship.

In acelasi timp, iti poti inscrie CV-ul la un Case Study Challenge. Pregateste-te sa aplici la unul din cele doua studii de caz unde vei avea sansa sa intri in competitie cu alti tineri si unde poti sa dovedesti ca esti un tanar pasionat, interesat de dezvoltarea ta profesionala si ca aui abilitati de analiza si de lucru in echipa.

Pentru studenti sau proaspat absolventi la inceput de cariera, organizatorii vor pregati Career Race, o competitie care te provoaca sa afli mai multe despre companiile care te intereseaza. La final, ai sansa sa castigi traininguri puse la dispozitie de companiile partenere, sa participi la evenimente de tip "open days” sau "job shadowing”.

Pana la inceperea targului, la inceputul lunii aprilie, intra pe site-ul evenimentului – www.hipo.ro, unde gasesti pferta de locuri de munca, precum si detalii despre actiunile prezentate mai sus.

Sursa informatiilor: hipo.ro