Ziarul Financiar a cerut reprezentantilor Inspectiei Muncii, Ministerului Muncii si Guvernului zece exemple de firme care au incheiat contracte noi de munca in perioada la care se refera premierul Boc.

Reprezentantii acestor institutii nu au oferit un raspuns oficial pana la inchiderea editiei Ziarului Financiar de astazi.

Citeste AICI o analiza a Ziarului Financiar!

Munca si miracolele

Noul Cod al Muncii face miracole. Cel putin asa a anuntat seful Guvernului si al Ministerului Muncii, care a spus ca numarul de contracte de munca incheiate de la intrarea in viogoare a noii legi a ajuns la aproape 200.000. Astfel, numarul de angajati cu contract din Romania a ajuns la nivelul din decembrie din 2008, a spus Boc.

"Potrivit analizei pe care am efectuat-o, ne apropiem de 200.000 de noi contracte de munca si de asemenea ne apropiem de contractele existente, ca numar, in decembrie 2008. Este inca un semn ca economia a iesit din recesiune", a declarat Emil Boc, potrivit Mediafax.

Inspectia Muncii anunta, luni, ca in perioada 2 - 15 mai au fost inregistrate la nivel national 177.746 de noi contracte de munca, iar amenziile aplicate pentru munca fara forme legale totalizeaza 6.920.000 de lei.

In cele doua saptamani au fost organizate 5.614 controale pentru identificarea cazurilor de munca fara forme legale, in cadrul carora au fost depistate 1.154 de persoane care lucrau fara contract individual de munca.

Noul Cod al muncii a intrat in vigoare, din mai munca la negru se pedepseste cu inchisoare

Miracol romanesc pe piata muncii: 80.000 de oameni au fost angajati in 4 zile

Cat de greu te vei angaja si cat de usor vei fi dat afara? Din 1 mai avem un nou Cod al Muncii!