O treime dintre tinerii someri isi cauta o slujba de peste 6 luni, arata un sondaj recent. Nu-i de mirare daca ne gandim ca in Romania sunt 100.000 de someri pana in 25 de ani. Angajatorii au de unde sa aleaga.

“Sunt si posturi specializate care necesita studii economice. De exemplu in contabilitate sau colectare de creante, sau posturi care necesita 2-3 anui de experienta precum posturile de marketing”, spune Andra Drilea, director de resurse umane

Ca sa aiba succes, tinerii trebuie sa stie mai multe limbi straine.

“Engleza este una dintre cerintele principale pentru ca suntem compania americana si limba engleza este limba noastra oficiala. O a doua limba este intotdeauna binevenita: spaniola, germana, franceza, italiana”, explica Maria Neagoe, specialist recrutare

De asemenea si limbi precum bulgara, slovaca, maghiara sau ceha sunt cautate in special pentru pozitia de ofiter de colectare de credite.

Studiile superioare sunt obligatorii, dar nu suficiente.

Isabela Candescu, director resurse umane spune ca sunt luate in seama si alt gen de experiente ale candidatilor nu numai cele din campul muncii.

“Daca s-a implicat in programe de voluntariat, s-a implicat in asociatii studentesti, a facut stagii de practica este deja un atu” explica Isabela Candescu.

In privinta salariului,organizatorul targului de joburi, Dragos Gheban spune ca un tanar absolvent fara experienta ar trebui sa se astepte sa primeasca intre 250 si 500 de euro.

70 de companii au venit in aceste zile la Targul Angajatorilor de Top din Capitala cu 1600 de posturi disponibile.