Compania de resurse umane CareerBliss a realizat un sondaj pe mai mult de 100.000 de angajati si a identificat joburile care ii dezamagesc cel mai mult pe salariati.

Clasamentul a fost realizat luandu-se in calcul mai multi factori cum ar fi echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, relatiile cu seful si colegii, mediul de lucru, dotarile de la locul de munca, oportunitatile de evolutie in cariera, pericolele la care sunt supusi angajatii, nivelul de stres, salariul si compensatiile sau reputatia angajatorului.

Iata mai jos topul meseriilor care ii fac nefericiti pe angajati:

1. Ofiter de siguranta/Politist/Pompier

Angajatii din acest domenii lucreaza foarte multe ore peste program, sunt chemati in orice moment al zilei sau al noptii la o actiune si presteaza o munca foarte periculoasa. In acelasi timp, posibilitatile de evolutie in cariera sunt reduse, iar remuneratia nu este pe masura muncii depuse.

2. Asistent medical

Isi pun viata in pericol in permanenta, avand in vedere ca lucreaza intr-un mediu in care se pot imbolnavi foarte usor, iar salariile nu recompenseaza in totalitate munca.

3. Profesor

Desi este o meserie frumoasa, pe care majoritatea o iubeste, cei mai multi care lucreaza in domeniu reclama salariile mici.

4. Agent de vanzari

Cei mai multi dintre cei care lucreaza ca agenti de vanzari reclama lipsa de oportunitati de dezvoltare in cariera, cultura organizationala precara si compensatiile mici.

5. Manager de produs

Acesti angajati trebuie sa gandeasca un produs, sa-l creeze si sa-l vanda, ceea ce face ca munca sa-i solicite mult din punct de vedere intelectual. Considera ca remuneratia nu este pe masura muncii si ca nu exista posibilitati de a avansa in cariera.

6. Manager de program

Aspectul care ii nemultumeste cel mai mult pe managerii de program este lipsa de oportunitati de a evolua in cariera si faptul ca nu exista o cultura organizationala in acest domeniu.

7. Manager de marketing

Managerul de marketing are un rol complex si crucial in bunul mers al unei afaceri. El trebuie sa genereze interesul pentru produsul lui, ceea ce se traduce prin mult stres si multe ore peste program.

8. Director de vanzari

Directorii de vanzari propun targeturi de vanzari, analizeaza datele din piata si dezvolta programe de training pentru agentii de vanzari. Este o meserei solicitanta, cu standard inalte, care implica foarte mult stres.