Mai exact, daca un angajat al gigantului Google moare, partenerul de viata al acestuia (sot sau sotie) este recompensat, timp de 10 ani, cu jumatate din salariul sau anual.

Aceste avantaje sunt disponibile tuturor angajatilor Google din SUA, indiferent de vechimea in cadrul companiei. Fiecare din cei 34.000 de oameni ai Google este eligibil pentru beneficii, indiferent de perioada de timp in care a lucrat la gigantul american, noteaza Forbes

Salariile de la Google variaza intre 100.000 si 190.000 de dolari pe an pentru pozitiile de executie si pot ajunge pana la 240.000 de dolari pe an pentru functiile de conducere.

In plus, in afara procentului de 50% din salariul sotului/sotiei, partenerul de viata are aport si de pe urma actiunilor Google detinute de fostul angajat, iar copiii cuplului (daca exista) primesc si ei 1.000 de dolari pe luna, pana la implinirea varstei de 19 ani (sau 23 de ani, daca este student full-time).

"Toate actiunile la care are dreptul angajatul sunt acordate imediat dupa moarte", a declarat, intr-un interviu pentru Forbes, "directorul pentru oameni" al Google, Laszlo Bock. Cel mai in varsta angajat al Google are in prezent 83 de ani, a afirmat Bock.

Dar asta nu e tot. Concediul de maternitate sau paternitate, dupa caz, este si el recompensat extra. Mai exact, fiecare angajata a companiei continua sa-si primeasca salariul si dupa nastere, timp de 18 saptamani (patru luni si jumatate), independent de indemnizatia pentru crestere a copilului, acordata de stat. La fel se intampla si in cazul angajatilor ale caror partenere au nascut, dar aleg sa-si ia concediu de partenitate, in locul mamelor. In cazul barbatilor, insa, recompensa Google tine doar sase saptamani (o luna si jumatate).

Rapoartele citate de Forbes nu specifica clar daca polita de asigurare se refera si la partenerii de viata de acelasi sex, in cazul persoanelor gay. Pentru a clarifica problema insa, un purtator de cuvant de la Google a confirmat informatia, dovedind inca o data non-conformismul companiei americane.

CNN: Google isi trateaza angajatii care mor mai bine decat o fac unele companii cu angajatii vii

Google isi trateaza angajatii care mor mai bine decat o fac alte companii in cazul celor vii, relateaza si CNN.

"Evident nu exista un beneficiu pentru Google, dar este important sa ne ajutam familiile in timpul acestui eveniment ingrozitor, dar de neevitat", a spus el.

Beneficiile "de deces" se adauga listei legendare de avantaje pe care le ofera Google angajatilor: mese gratuite, jocuri de foosball, servicii de curatatorie la locul de munca, termeni foarte generosi pentru concediul de ingrijire al unui nou-nascut, precum si altele.