Sectorul privat a avansat relativ incet in ultima perioada, iar autoritatile publice au facut disponibilizari in loc sa creeze locuri de munca.

Insa, administratiile publice sunt pe primele locuri in top 10 cei mai mari angajatori la nivel mondial. Din cei 10 cei mai mari angajatori, potrivit The Economist, 7 sunt autoritati locale.

Astfel, Departamentul de Aparare al SUA are 3,2 milioane de angajati, adica 1% din totalul populatiei Americii. In acelasi timp, China, care cheltuie la nivel mondial cei mai multi bani pe sisteme de aparare, are 2,3 milioane de salariati care lucreaza in fortele armate. Marea Britanie nu lipseste de pe lista. Circa 2,5% din populatia tarii lucreaza in sistemul sanitar.

Cele trei companii private care au intrat in clasament sunt Walmart (2,1 milioane), McDonald's (1,7 milioane) si firma taiwaneza Hon Hai Precision Industry Company (0,8 milioane), subsidiara a Foxconn.

Citeste si

Cum arata si cat costa noile garnituri de metrou cumparate de Metrorex FOTO

A doua voce care avertizeaza asupra unor razboaie. Primarul New York-ului: "Daca economia nu creeaza mai multe locuri de munca, sa ne asteptam la revolte in masa"