Potrivit unor studii americane realizate recent, un angajator nu petrece mai mult de cateva clipe pentru a-si arunca o privire peste CV-urile celor care aplica pentru diverse joburi, scrie moneytalksnews.com.

Mai exact, sase secunde sunt necesare pentru ca recrutorul sa-si dea seama daca isi pierde sau nu timpul citind promisiunile si declaratiile candidatilor.

“Cei mai multi candidati au impresia ca angajatorii petrec, in medie, cam 4-5 minute pentru a citi un rezumat, un CV, o scrisoare de intentie etc. Adevarul este ca recrutorii petrec in jur de sase secunde inainte de a trece la urmatorul de pe lista”, sustine compania de recrutare TheLadders, citata de site-ul moneytalksnews.com.

Mai putin inseamna, de fapt, mai bine

Firma de recrutare povesteste modalitatea inedita prin care procedeaza cand vine vorba despre angajarea unor manageri: se pozitioneaza in fata unui computer si incep sa scaneze CV-uri, in timp ce un software de urmarire a atentiei participantilor determina ce anume au captat acestia in prima faza la vederea paginii respective, cat timp au stat pentru fiecare paragraf in parte si ce continut au ignorat.

Studiul „Cu ochii pe comportamentul recrutorilor” a obtinut urmatoarele rezultate: CV-urile scrise intr-un mod profesionat contineau mai putin date, erau mai clare, mai concise si mai aerisite.

Totodata, studiul a demonstrat ca un profil online nu este intotdeauna mai bun decat unul traditional. Profilurile online de pe site-urile de recrutare contin fotografii si din pacate, angajatorii au tendinta de a se axa pe acele fotografii din simplul motiv ca isi fac o parere viazvi de comportamentul, stilul vestimentar al candidatilor.