Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat ca oamenii erau veniti de dimineata si erau obositi. "V-as mai fi tinut, dar cred ca sunteti obositi si ati stat o zi intreaga in soare. V-ati sculat de dimineata si ati pornit la drum", le-a spus Marius Petcu sindicalistilor.

Cei aproximativ 10.000 de sindicalisti care au protestat de dimineata in Piata Revolutiei, au ajuns in fata Guvernului in jurul orei 15.00, iar protestul trebuia sa dureze pana la ora 19.00.

Dupa ce au aruncat cu oua si cu covrigi in geamurile Ministerului Muncii, protestatarii au cerut demisia Guvernului si a presedintelui Traian Basescu in Piata Victoriei.

In zona gardurilor de protectie au venit mai multe echipaje de jandarmi, care au reusit sa ii tina pe protestatari in zona amenajata pentru miting. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i opri pe protestatari.

Sindicalistii au avut pancarte pe care scrie "Base-hiena si diabolicul Boc, recomandari: luati furadan", "Cseke Attila, groparul sistemului sanitar romanesc" - in romana si maghiara, "Du-te Basescu dupa Ceausescu", “Bun venit in sistemul ticalosit, ei cu lovelele, noi cu foamea", "Trandafiri votati, trandafiri mancati".

Reprezentantii protestatarilor au avut o intalnire cu ministrul Muncii, Ioan Botis, fara rezultate multumitoare insa. Sindicalistii isi mentin intentia de a organiza si alte proteste, care vor culmina cu greva generala in sistemul bugetar.

Astazi vine randul celor de la Cartel Alfa sa ocupe Piata Victoriei. Incepand cu ora 11.00, cateva mii de sindicalisti din sanatate, asistenta sociala si educatie vor protesta in fata Guvernului.

Vineri, tot de la ora 1.00, vor fi in piata sindicalisti din sectorul economic, politie si penitenciare, iar luni vor protesta federatiile din chimie si administratie publica. Durata minima a actiunilor va fi de doua ore.

Sindicalistii cer revenirea la salariile din septembrie 2009, majorarea salariului minim pe economie la 750 de lei atat pentru bugetari cat si pentru angajatii din societatile comerciale, stoparea disponibilizarilor in sistemul bugetar si in sistemul economic si pastrarea Codului Muncii in forma actuala.