"Inca nu au fost finalizate situatiile privind numarul total al functiilor de conducere, de executie si al celor contractuale din institutiile administratiei publice locale din toata tara, insa, la nivel de procent, putem spune ca 99,99 la suta din noile organigrame au primit aviz favorabil", a declarat luni, citat de Mediafax, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Szakal Andras.

Potrivit presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, din cele 3.227 de organigrame doar 14 nu au fost avizate.

Intre cele 14 organigrame neavizate se afla si organigrama Primariei Cogealac, din judetul Constanta, (unde primarul si viceprimarul au fost arestati preventiv in urma unui scandal privind amplasarea unui parc eolian-n.r.) sau organigrama Primariei din localitatea Iepuresti, judetul Giurgiu, (unde exista un conflict in desfasurare intre primar si Consiliul Local-n.r.).

Toate cele 14 cazuri de organigrame neavizate sunt fie de la institutii cu probleme ale primarilor sau viceprimarilor, fie de la institutii la care exista alte probleme care nu tin de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, a precizat sursa citata.

Totodata, intre cele 14 sunt si cazuri in care noile organigrame propuse spre avizare nu respecta numarul legal de functionari prevazut de legislatia in materie.

Autoritatile locale au avut termen pana luni, 16 august, sa adopte noile organigrame, conform deciziei Executivului de reducere a numarului de posturi in sistemul public.

Premierul Emil Boc avertiza, in 1 august, ca Guvernul va sista transferul de fonduri catre bugetele locale in cazul in care administratiile nu modifica pana la jumatatea lunii august organigramele structurilor locale.

Primul-ministru sustinea, in videoconferinta cu prefectii, ca data de 16 august este termenul limita pana la care autoritatile locale trebuie sa adopte noile organigrame.

"Daca nu se face, le taiem banii. Asta este singura sanctiune. Nu mai primesc bani din cotele defalcate, de la Bucuresti, si atunci sa vedem cum se vor descurca consiliile judetene sau primariile cu proprii lor bani, daca nu fac acest proces de restructurare", afirma Boc.

Noile organigrame au fost trimise spre avizare la Agentia Nationala a Functionarilor Publici.