Croitoru a spus ca, in ciuda unor estimari potrivit carora in sectorul bugetar ar fi angajati 100.000-200.000 de oameni a caror productivitate a muncii este foarte redusa, situatia reala se refera la 500.000 de oameni care "nu au ce sa faca in sectorul bugetar".

El raspuns joi intrebarilor adresate de doctoranzii Academiei de Studii Economice referitoare la reluarea cresterii economice, afirmand ca Romania nu are resurse pentru a iesi singura din criza, iar revenirea va depinde de revigorarea pietelor externe si de credibilitatea oferita de politicile interne pentru a atrage investitorii straini.

Consilierul guvernatorului BNR crede ca principala preocupare a Guvernului trebuie s-o reprezinte "curatarea bugetului", care in momentul de fata este plin de "foarte multe mizerii".

Din datele prezentate in scrisoarea suplimentara de intentie la acordul cu FMI reiese ca Executivul s-a angajat sa limiteze pana la inceputul anului viitor personalul din sectorul public la 1,29 milioane de salariati, ceea ce reprezinta disponibilizarea a 70.000 de bugetari, putin peste 5%.

Potrivit ultimelor date prezentate de Guvern, la finele lunii martie numarul de personal in sectorul public s-a ridicat la 1,36 milioane de angajati, cu 36.000 de salariati mai putin decat in decembrie 2008.