In ultima vreme tot mai multi romani au curaj sa-si schimbe meseria si platesc bani grei ca sa devina piloti. Cine stie, poate ca intr-o zi vor ajunge la mansa unui avion Boeing sau Airbus, cu sigla unei mari companii.

Ionut Prisecaru are 30 de ani si este inginer agronom. A renuntat la vechea slujba si vrea piloteze avioane.

"Financiar vorbind sper sa fie mai bine decat inainte. Am inteles ca se castiga bine si se asigura un trai destul de decent. Am terminat cursurile acum cateva luni si astep actele pentru licenta de pilot comercial", spune Ionut Prisecaru, viitor pilot.

Instructorul sau de pilotaj confirma ca este o meserie cu satisfactii si apoi evident si partea materiala isi spune cuvantul.

La scoala de pilotaj de la Tuzla urmeaza cursuri aproape 50 de tineri. Toti au acelasi ideal - sa devina piloti de linie.

Cursurile dureaza un an de zile si costa aproximativ 40 de mii de euro. Viitorii piloti sunt de parere ca lectiile merita fiecare banut pentru ca odata angajati cu un salariu de 2000 de euro pe luna isi recupereaza investitia in mai putin de trei ani.

Instructorii de zbor vin din Spania, Franta sau Australia. Au planuri mari pentru tinerii cursanti.

Instructorii de pilotaj spun ca se antreneaza dupa reguli asa ca dupa ce vor lua atestatele pot lucra oriunde in Europa.

In Romania exista in prezent 3 scoli de pilotaj.