Decizia, care face parte dintr-un plan de masuri mai largi de combatere a evaziunii fiscale si fraudelor, vine dupa ce peste 800.000 de familii cu venituri mari au aflat ca vor pierde indemnizatii pentru copii de minim 1.000 de lire pe an, in cadrul unor modificari in buget.

Numai in Anglia lucreaza peste 30.000 de bone, potrivit celor mai recente date guvernamentale, iar o cincime dintre acestea nu platesc impozite si asigurari sociale. Acest fapt genereaza o evaziune fiscala de 57 de milioane de lire sterline, desi autoritati din domeniul ingrijirii copiilor considera costul real mult mai mare, avand in vedere ca domeniul este putin reglementat.

Penalizarea maxima pentru familiile care incalca legea este plata retroactiva a taxelor si o amenda de 100% din valoarea acestora.

Noile reguli prevad ca parintii sa contacteze fiscul de fiecare data cand platesc bona, si nu o data pe trimestru, cum se intampla in prezent.

Parintii britanici suporta unele dintre cele mai mari costuri pentru ingrijirea copiilor din lume. Astfel, salariul mediu brut primit de o bona in centrul Londrei pentru program full-time este de 27.000 de lire sterline, suma care include 9.500 de lire pentru taxe si contributii de asigurari sociale, potrivit firmei de contabilitate Nannytax.

Salariul brut al unei bone este platit din veniturile nete ale parintilor copiilor ingrijiti, iar efectul acestei duble impozitari este ca un parinte trebuie sa castige 37.000 de lire pe an doar ca sa plateasca dadaca.

Citeste si:

Cele mai importante 6 secunde din cariera VIDEO

Parola de la Facebook in schimbul unui job. Tot mai multe companii cer informatii confidentiale la interviul de angajare