Pe de alta parte insa, tot acest consum mic reprezinta oportunitatea de crestere in ochii francezilor care vor demara anul acesta lucrarile la extinderea capacitatii de productie din Bucuresti si vor angaja noi oameni, scrie Ziarul Financiar.

Daca vrei sa-ti depui CV-ul la Danone, aplica AICI!

Danone Romania, din grupul francez de lactate cu acelasi nume, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 476 milioane lei, in crestere cu circa 10% fata de valoarea de 435 milioane lei din 2009, si a investit 17 milioane lei in dezvoltarea capacitatii industriale, tehnologie, logistica si distributie.

Reprezentantii companiei au precizat ca preturile produselor Danone au ramas neschimbate pe parcursul anului trecut.

Danone detine o cota de piata de 58% pe segmentul produselor lactate proaspete, 69% pe segmentul de iaurturi si 72% pe cel al iaurturilor cu fructe, conform datelor proprii.

Circa 90% din produsele Danone comercializate pe piata romaneasca sunt fabricate in unitatea de productie din Bucuresti. Totodata, 3% din productia fabricii este vanduta pe pietele din regiunea Adriaticii si in Republica Moldova.

In 2010, Danone a investit 17 milioane lei in dezvoltarea capacitatii industriale, in tehnologie, logistica si distributie. De asemenea, o parte dintre investitii au vizat programul dedicat fermelor partenere, in vederea cresterii colectarii si calitatii laptelui.

Pentru acest an, compania va aloca o suma similara destinata in special cresterii capacitatii de productie.

De asemenea, in acest an, Danone vrea sa majoreze exporturile la 4% din productia fabricii.

Potrivit Danone, consumul de iaurt pe cap de locuitor din Romania este scazut, ridicandu-se la aproximativ 5 kilograme pe an. La polul opus, in Olanda se consuma anual 40 kilograme de iaurt pe cap de locuitor, iar in Franta 38 kilograme.

Oficialii companiei cred ca piata din Romania are potential sa se dubleze in urmatorii 5-10 ani.

Compania are 740 de angajati, dupa ce pe parcursul anului 2010 a angajat peste 30 de persoane, si colaboreaza cu peste 70 de fermieri.

Printre cei mai mari procesatori de lapte din Romania se numara companiile Olympus (Grecia), Danone si Albalact Alba Iulia.

Grupul Danone a inregistrat anul trecut vanzari de peste 17 miliarde euro.