"Economia privata se misca foarte bine, s-au creat locuri de munca. Au inceput lucrurile sa se miste", a declarat presedintele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, bugetarii disponibilizati se regasesc in ocupare sau la ANOFM.

Unii s-au angajat in mediul privat, altii si-au facut companii, a mai spus Bian.

"Nu cred ca putem vorbi de someri pe hartie mai putini. Prin modificarile aduse in domeniu, cred ca am dat o alta perspectiva celor ce se duc la agentiile de somaj. O parte, cu siguranta, au gasit locuri de munca", este de parere si ministrul Muncii, Ioan Botis.

Dand ca exemplu datele Ministerului Finantelor, potrivit carora incasarile din contributii sociale au crescut cu cinci procente, ministrul a explicat ca gradul de ocupare a crescut in ultima perioada.

Potrivit lui Botis, rata somajului ar putea creste in februarie, dar nu semnificativ.

"Poate 10.000 - 15.000 de salariati cel mult vor deveni someri in februarie, dar trebuie sa amintesc ca masurile luate in industrie ne fac sa credem ca nu va fi asa", a sustinut Botis.

Rata somajului a scazut fost in luna decembrie de 6,87%, fata de 6,95%, in noiembrie, numarul de someri inregistrati la inceputul anului fiind de aproximativ 630.000 de persoane.

Citeste si:

Cati someri sunt in Romania? Institutiile statului se contrazic pe rata somajului!