Ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, a spus ca in 2 si 3 mai au fost facute 652 de controale la angajatori, pentru depistarea si eliminarea muncii la negru, in urma carora au fost inregistrate 42.000 de contracte de munca.

"Daca, in general, intr-o zi se inregistrau 10-12 contracte, astazi, in doar doua zile s-au inregistrat 42.000 de contracte de munca, fapt ce subliniaza eficienta Codului Muncii si a faptului ca aceste controale pe care le-am dispus intr-o maniera centralizata, cu participarea Politiei, Jandarmeriei, Garzii Financiare si a Inspectiei Muncii isi arata roadele", a precizat Emil Boc, la iesirea din sediul Ministerului Muncii, potrivit Mediafax.

Ministrul interimar al Muncii a adaugat ca in cele doua zile de controale pentru eliminarea muncii la negru au fost date si amenzi de 8,2 miliarde de lei vechi.

Premierul Emil Boc anunta, saptamana trecuta, dupa o intalnire cu sefii inspectoratelor teritoriale, ca a aprobat planul de actiune al Inspectiei Muncii, Politiei, Garzii Financiare si Jandarmeriei privind combaterea muncii la negru, iar echipe mixte de control vor incepe sa faca verificari in toata tara.

Noul Cod al muncii a intrat in vigoare, din mai munca la negru se pedepseste cu inchisoare

Cat de greu te vei angaja si cat de usor vei fi dat afara? De luni avem un nou Cod al Muncii!

Noile prevederi ale Codului Muncii, care au intrat in vigoare de la inceputul lunii mai, inaspresc sanctiunile pentru munca la negru, angajatorii riscand sa ajunga la inchisoare daca folosesc mai mult de cinci persoane fara forme legale.

Ioan Botis: Codul Muncii si legea zilierilor vor crea 200.000 de locuri de munca in 2011 VIDEO