Potrivit conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, majoritatea asistentilor maternali au preferat sa renunte la copiii pe care ii aveau in plasament pentru a pleca in strainatate, acolo unde pot desfasura activitati similare in schimbul unor salarii mult mai mari.

Cei mai multi dintre asistentii maternali care renunta sunt nemultumiti de sumele acordate de catre stat pentru cresterea copilului, un factor important in decizia lor fiind si masura de reducere a salariilor cu 25% anuntata de catre Guvern. Asta in conditiile in care salariul nu depaseste 800 de lei pe luna, iar la plata alocatiei de hrana pentru copii suntem in urma cu jumatate de an din cauza bugetului foarte mic primit de la stat in ultimii doi ani", a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu, citat de Mediafax.

Conducerea Directiei de Asistenta Sociala Vaslui sustine ca se confrunta cu aceeasi problema si din partea asistentilor sociali, cei care verifica modul in care sunt crescuti si ingrijiti copiii aflati in plasament.

In ultima perioada, sase asistenti sociali au preferat sa plece la munca in strainatate, acolo unde castiga pana la 3.000 de lire sterline, fata de 550 de lei cat primesc de la statul roman.