Managerii inteligenti stiu ca iesirea din criza nu se bazeaza doar pe piata, ci mai ales pe oamenii buni pe care ii ai in firma.

Tocmai de aceea angajatorii care au trecut peste greutatile crizei sunt acum dispusi sa plateasca si cateva mii de euro pe luna pentru un bun profesionist. E drept ca asta se intampla doar in cateva domenii, iar cele mai active sunt acum industria auto, domeniul medical, juridic, vanzarile cu amanuntul si, evident, IT.

Iar specialistii romani sunt cu atat mai pretiosi cu cat fac meserie pe bani putini. Unul de-al nostru ia cam jumatate din cat ar cere un specialist de afara.

Cand e vorba de oameni valorosi, nici directorii din IT nu se uita la bani. Unii ii platesc chiar si un comision celui care le recomanda un bun specialist.

Buni in tara, buni si peste hotare. Cu atat mai mult cu cat diferentele dintre salariile din Romania si cele din Statele Unite sunt uriase. Acolo, un specialist in IT castiga de cinci ori mai mult, in timp ce angajatii din alte domenii precum textilele sunt platiti de aproape opt ori mai bine.