De cateva luni, o firma din domeniul IT le da angajatilor 80 de bani pe kilometrul parcurs cu bicicleta.

"E mult mai OK, mai economisesti banii de autobuz, de benzina. Aer curat, mai relaxant, fara atatia nervi in trafic. Si la sfarsit de luna e si un ban in plus”, spune Stefan Alexandru, angajat al firmei.

Unul dintre cei mai mari producatori de echipamente electronice pentru industria auto a imbratisat aceasta idee, in scop caritabil: are 1.800 de angajati si, pentru fiecare kilometru parcurs la pedale, firma doneaza un leu. Toti banii stransi pana la Craciun vor ajunge la un camin de batrani.

"Ideea mi-a venit in 2007 cand am fost la o pregatire la o firma langa Munchen. Acolo firma respectiva sustinea ciclismul, donand o suma de bani pentru fiecare km. Combinam placutul si ajutam si comunitatea", explica Marius Barsan, angajat.

Deja in program s-au inscris cateva zeci de entuziasti. Cei 25 de angajati din Parohia Evanghelica au primit biciclete cu kilometraj electronic si distanta parcursa in mod sportiv se plateste cu 60 de bani pe kilometru.

Cel mai des vezi biciclisti in centrul vechi al Sibiului. Primaria din Sibiu a amenajat in ultimii patru ani peste 40 de km de piste marcate pentru biciclisti si in urmatoarele luni va mai bifa inca 15 km.