''Cred ca ''Reteaua de socializare'' este echivalentul filmului ''Wall Street'' pentru aceasta generatie. Multi dintre studenti vor sa fie urmatorul Mark Zuckerberg, vor sa creeze ceva tare, care va schimba lumea'', este de parere Evan Korth, profesor la Universitatea New York.

Chiar daca fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, nu si-a terminat studiile, succesul sau i-a inspirat pe multi, asa ca informatica e la mare cautare in facultatile americane. Iar studentii buni n-au grija locurilor de munca. Nu firmele ii selecteaza pe ei, ci ei aleg firma la care vor sa lucreze.

Tal Safron, absolvent de informatica, spune ca inainte sa termine facultatea 20 de companii l-au contactat ca sa lucreze pentru ele.

Iar dintre acestea, cinci i-au facut oferte concrete. Asemenea povesti nu sunt deloc o raritate printre studentii si absolventii de informatica din America. La Universitatea de stat din New York, 94% dintre absolventi isi gasesc fara probleme un loc de munca.

Tinerii absolventi primesc in medie un salariu de 66.000 de dolari pe an, cu 24.000 de dolari mai mult decat salariul mediu din Statele Unite.

''Internetul nu va disparea maine, asa ca nu cred ca vor disparea nici locurile de munca'', a concluzionat profesorul Korth.