Din punct de vedere al concedierilor pe care managerii din sectoarele mentionate le prevestesc, acestea vor fi facute in functie de marimea companiilor. Adica, dintr-o companie mare, cu peste 500 de anagajati, concedierile vor ajunge pana la 20% din total angajati in aceste trei luni.

Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decat pe total: fabricarea altor mijloace de transport; metalurgie; prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (solduri conjuncturale -48%, -37% si respectiv -33%).

In acelasi timp, preturile produselor industriale vor creste moderat.

Evident, si activitatea de constructii va  avea o tendinta de scadere atat a volumului productiei (sold conjunctural -39%), cat si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -32%). Totodata, managerii intervievati de INS estimeaza o reducere a numarului de salariati, atat pe total (sold conjunctural -39%), cat si pe grupe de marime a intreprinderilor.

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural +3%).