Din cei 72% de angajati care se duc la munca atunci cand sunt bolnavi, peste 37% o fac pentru a nu ramane in urma cu activitatea cotidiana.

Totodata, un angajat din trei spune ca prefera sa mearga la serviciu, bolnav fiind, pentru ca ii este teama sa nu fie concediat din cauza unei absente mai indelungate.

Doar unul din cinci dintre cei care au participat la sondaj a spus ca isi ia concediu medical pana sa insanatoseste, poate si din cauza deciziei Guvernului de a-i controla cu politia acasa pe angajatii aflati in concediu medical.

Angajatii bolnavi nu mai au de ce sa-si mai faca griji, insa, Camera Deputatilor a eliminat aceasta prevedere din lege.

“Procentul scazut de romani ce muncesc de acasa atunci cand sunt bolnavi - 8%, reflecta intr-o oarecare masura si lipsa de proceduri in cadrul companiilor, care nu prevad si posibilitatea ca angajatii sa isi desfasoare activitatea dintr-o alta locatie”, sustin realizatorii sondajului.

Sondajul a fost realizat de BestJobs.ro in perioada 26.10-10.11.2010, pe un esantion de 7.312 de subiecti, majoritatea cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, barbati, cu studii postuniversitare.