Google a cumparat in acest an Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari, unii analisti speculand ca motivatia companiei a fost portofoliul urias de patente si brevete detinut de producatorul de smartphone-uri si tablete.

Doua treimi din concedieri vor avea loc in afara Statelor Unite, a precizat sursa citata.

Google vrea sa inchida totodata aproximativ o treime din operatiunile Motorola. Compania va implementa schimbarile in urmatoarele saptamani si si-a informat duminica angajatii privind concedierile.

"Motorola ii va ajuta sa treaca peste aceasta tranzitie dificila si va oferi pachete compensatorii generoase, precum si servicii de reincadrare pentru a-i ajuta sa gaseasca noi locuri de munca", se arata intr-un comunicat al Motorola Mobility, care nu precizeaza numarul angajatilor care vor fi concediati, preluat de Mediafax.

Directorul general al Google, Larry Page, care a preluat functia anul trecut, poarta o campanie de eficientizare a companiei, inaintand treptat spre piata hardware. Google a reorganizat si managementul Motorola Mobility, concediind 40% dintre vicepresedintii companiei, a mai afirmat sursa citata.