Google are 23.000 de angajati la nivel mondial. Cresterea salariilor vine intr-un moment in care s-au intensificat luptele cu companiile concurente.

Aproape 10% din salariatii Facebook sunt fosti veterani ai Google. Angajatii gigantului de Internet sunt, de asemenea, "curtati" agresiv de alte companii din Silicon Valley.

"Vrem sa ne asiguram ca voi (angajatii Google - n.r.) va simtiti rasplatiti pentru munca depusa", a afrmat Eric Schmidt, directorul executiv al Google, intr-o scrisoare adresata salariatilor companiei.

Schmidt mentioneaza ca, potrivit sondajelor, salariile sunt mai importante pentru angajatii Google decat orice alta componenta a remuneratiilor.

El a adaugat ca o parte din bonusurile angajatilor va fi inclusa in salariile de baza.

In ultimul an, mai multi directori ai Google implicati in afacerile cu publicitate, dar si manageri de produse si ingineri care au lucrat la dezvoltarea proiectelor software Chrome si Android, au "dezertat" la Facebook.

Conform unui angajat al companiei, gigantul internet a anuntat printr-o nota interna ca angajatii vor fi eligibili pentru "mariri pe merit" aditionale, in functie de performantele individuale.

Aditional, Google va plati toate taxele pentru bonsurile de cate 1.000 de dolari oferite angajatilor.