Grecii si spaniolii nu vor de la Germania doar bani, ci si joburi. Somerii de la "periferia" zonei euro bat la poarta Berlinului, pentru locuri de munca

Grecii si spaniolii care simt ca nu mai au sanse sa-si gaseasca un loc de munca se inghesuie in Germania, potrivit datelor oficiale publicate joi de guvernul de la Berlin, citate de Reuters. Cifrele institutului german de statistica arata ca numarul imigrantilor a crescut puternic odata cu escaladarea crizei datoriilor de stat.
Astfel, economia puternica si rezistenta a Germaniei atrage somerii statelor lovite de criza din zona euro, scrie Mediafax.
Numarul imigrantilor din Grecia a crescut cu 84% in prima jumatate a acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul spaniolilor care au venit in Germania a crescut cu 49%.
In total, numarul imigrantilor a urcat in perioada analizata cu 67.000.
"Se remarca cresterea puternica a imigratiei din statele Uniunii Europene afectate in mod deosebit de criza financiara si cea a datoriilor de stat", noteaza institutul de statistica.
Germania a iesit mai repede decat alte economii din UE din criza financiara mondiala din 2008-2009, cu o crestere estimata la 3% a Produsului Intern Brut in acest an, datorata consumului intern si exporturilor solide.
In Grecia, somajul a ajuns la 17,7% si se estimeaza ca va continua sa creasca anul viitor. In Spania, rata somajului a depasit deja de cateva luni pragul de 20%.
Prin contrast, somajul din Germania este la minimul ultimilor 20 de ani, de 6,9%.
Pe acelasi subiect:
Prima pagina pe scurt:
România, departe de zona euro. Analist: Probabil ne ducem spre 2030 cu adoptarea monedei unice
CFA România: Impactul economic al coronavirusului se va resimţi puternic până în trimestrul IV al anului 2021. La cât ajunge cursul euro/leu în acest an
Un român care lucrează în străinătate trimite în medie în țară 500 euro pe lună. În 2019, diaspora a trimis echivalentul a 3% din PIB-ul României

Comentarii (1)