Angajatii concediati vor primi plati compensatorii, estimate la un total de un milion lei in 2010, 1,6 milioane lei in 2011 si 273.000 lei in 2012, conform unei ordonante de urgenta pregatita de Guvern.

"Romaero s-a confruntat cu efectele negative ale crizei inca din primul trimestru 2009, iar in noul context mondial clientii cu cea mai mare pondere in portofoliul de comenzi al companiei au adoptat politici de reducere drastica a comenzilor ori de incheiere a contractelor aflate in derulare. Astfel, a rezultat o diminuare a contractelor existente la circa 50% din valorile contractate initial si reducerea semnificativa a comenzilor noi, dand nastere pentru Romaero la o situatie dificila, care s-a coroborat cu lipsa de lichiditati a societatii", justifica Guvernul, in documentul citat de Mediafax, intentia de concediere a celor 100 de angajati.

Executivul arata totodata ca analizele economico-financiare efectuate la nivelul Romaero avand in vedere perspectiva anului 2010 nu sunt deloc satisfacatoare din punct de vedere al revigorarii pietei internationale si interne, astfel ca, luand in considerare gradul mare de indatorare al companiei, se impune aplicarea unui program de restructurare.

Romaero a incheiat un contract de credit pentru 5 milioane lei, cu care a achitat circa 35 % din platile restante la bugetul general consolidat inregistrate in noiembrie 2009.

O hotarare aprobata de Guvern in luna februarie prevede ca Romaero sa pastreze in acest an un numar maxim de 200 angajati.

Compania este controlata de Ministerul Economiei, care detine 51,9% din capital, ceilalti acţionari fiind SIF Muntenia, cu 25,85% din titluri, si Fondul Proprietatea, cu 21% din actiuni.