Angajatorii cauta tineri intre 18 si 30 de ani, care sa cunoasca cel putin o limba straina. Nu este necesara experienta, pentru ca tinerii vor fi pregatiti atat inainte de a ajunge acolo cat si la locul de munca. De ce sunt preferati romanii?

"Cultura romana se aseamana cu cea greaca. Am avut experiente placute cu ceilalti studenti cu care am mai lucrat. Am comunicat bine, sunt munctori si stiu sa lucreze in echipa ,” spune Dimitris Giannoulakis, reprezentant lant de hoteluri Grecia.

Probabil aceeasi parere a lasat-o si Valentin, care n-a venit degeaba astazi de la Hunedoara la Bucuresti. A semnat un contract pe patru luni pentru postul de ajutor ospatar la un hotel de patru stele din Grecia. Accepta sa fie ajutor de ospatar chiar daca la baza el este designer web. Salariul lui va fi de 475 de euro.

Diana a fost deja plecata doi ani la rand ca animatoare pentru copii. Anul trecut de exemplu a castigat 2.100 de euro in doar trei luni, bani din care nu a fost nevoita sa-si plateasca cazarea sau masa.

Cei selectati trebuie sa plateasca o taxa de 112 euro. Dupa cateva luni de lucru, se vor intoarce nu doar cu bani si experienta, ci si cu un certificat international de calificare in domeniul hotelier.