Este vorba insa despre lucratorii romani aflati in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

In realitate, numarul romanilor care au plecat din tara pentru a munci in strainatate este mult mai mare. Cei care au ales reteaua Eures au emigrat in tari precum Spania, Danemarca, Marea Britanie, Italia, Finlanda, Cipru si Suedia.

Principalele ocupatii oferite pentru lucratorii romani au fost au vizat in special activitatile care nu necesita calificare, precum muncitori necalificati in agricultura, sudori, ingrijitoare copii, lucratori in domeniul serviciilor si al silviculturii.

In 2009, topul destinatiilor pentru emigrantii romani a fost dominat tot de Spania, Danemarca si Marea Britanie cu locuri de munca in agricultura, constructii, hoteluri si restaurante. Tot in 2009, lucratorii romani au obtinut contracte si in alte tari, cum ar fi Italia, Finlanda, Suedia si Cipru, in domenii cum ar fi transporturile, turismul, servicii de curatenie, silvicultura si medicina.

Cititi mai multe despre piata fortei de munca din Romania pe www.businessmagazin.ro!