Oamenii care odinioara aveau un venit sigur s-au intors in halele de la Jucu si plang dupa finlandezii care trei ani le-au oferit o slujba. O firma de recrutare din Cluj a venit cu oferte.

"Mecanici auto, bucatari, lucratori comerciali, secretari, contabili, sunt slabe sanse sa gasim ceva, oamenii nu prea cred ca vor pleca de aici cu locuri de munca", a spus Bogdan Colceriu, fost angajat Nokia.

Crina Pustan a lucrat la Nokia. Are acasa doi copii, o fata de 11 ani si un baiat de 17, si ar accepta orice post, numai sa stie ca primeste niste bani. "Ii asteptam pe cei de la Bosh si speram sa fie bine, ca si cu Nokia ne-a fost bine", a spus femeia.

Rasfoind ofertele de bucatari, ospatari sau muncitori necalificati, cei mai multi dintre fostii angajati si-au privit cu tristete locurile unde in urma cu cateva luni inca mai lucrau. In cautarea unei slujbe, un barbat a venit sa-si intalneasca fostii colegi. Nu spera sa-si gaseasca vreun post, pentru ca are 58 de ani.

Oamenii isi spun acum speranta in viitorii investitori de la Jucu. Desi nemtii vor face propriile interviuri, o parte din datele celor veniti la targul de joburi ar putea ajunge si pe masa celor la Bosch, in functie de calificare.

Pe data de 17 februarie, Bosh va semna contractul cu Consiliul Judetean Cluj si parcul Tetarom. Nemtii vor ocupa 21 de hectare de teren si vor produce aici componente auto. In cateva luni vor fi ridicate unitati de productie, centre de birouri si un parc logistic.

Potrivit negocierilor purtate cu autoritatile locale, contractul se va semna pe o perioada de 49 de ani. Investitia, in valoare de 77 de milioane de euro, va aduce aproximativ 2000 de locuri de munca. Atat de multe a creat si Nokia, atunci cand s-a instalat la Jucu.